Luftige amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager, header

Alt skal jo ikke altid gå op i sundhed og grøntsager, så i ny og næ kommer der altså lidt ekstra sødt på bordet 😉

Da jeg havde en rest kærnemælk tilbage, kunne jeg lige så godt bruge anledningen til at lave amerikanske pandekager! 😀  Pandekager er jo altid lækkert – amerikanske, franske og bare helt almindelige – jeg tager det hele, tak! 😀

Jeg er klar over, at det ikke er vældig sundt, men det smager nu godt en gang i mellem 😉

Amerikanske pandekager, collage

 

Opskriften nedenfor giver pandekager med en lidt sød smag. Hvis man derimod ønsker at servere dem The American Way med bacon og æg, kan man med fordel undlade vaniljesukker.

Ingredienser:
28 stk. 

  • 2 æg
  • 3 dl kærnemælk (almindelig mælk, ymer eller neutral yoghurt kan også bruges)
  • 150 g mel
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • 1 knips salt

 

Fremgangmetode: 

  1. Pisk æg og kærnemælk sammen.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  3. Varm en blinispande op på lige under middelvarme.
    En almindelig pande vil også kunne bruges. 
  4. Smelt lidt smør på panden.
  5. Fordel dejen i blinispanden eller på panden.
    Jeg brugte 1 toppet spsk dej pr. pandekage.
  6. Vend pandekagerne, når der begynder at komme bobler på oversiden.
    Amerikanske pandekager, stegning
  7. Læg dem til side og og begynd på en ny omgang.

Serveres med det samme 🙂

Kan serveres med friske bær, honning, syltetøj, sirup eller Nutella – mulighederne er mange 😉
Amerikanske pandekager, servering

God fornøjelse og god appetit! 😀

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *