Cremet pesto sauce

pesto_sauce_header

Denne sauce er rigtig god og et lækkert alternativ til den altid tilbagevendende tomatsovs til (grøntsags)pastaen.

Pesto saucen er cremet og er yderst velsmagende. Den er super nem at lave og tager ingen tid lige at smide sammen.

Vi får ofte tomatsauce springfuldt med diverse grøntsager herhjemme. Både fordi det er nemt at lave, men også fordi det er en rigtig god måde at få mange grøntsager på. Men for at det ikke altid skal være det samme, kan jeg godt lide at lave denne sauce en gang i mellem. Som jeg har sagt i tidligere indlæg, så skal mad ikke være kedeligt eller noget, man bliver træt af.

Selvom denne sauce er lavet med valnødde-pesto, kan man sagtens bruge en anden pesto. Men da vi skulle have tortellini med spinat og ricotta, valgte jeg at bruge en valnødde-pesto, da jeg syntes, den ville passe rigtig godt ind i den kombination.

Jeg synes i hvert fald, at sådan en pesto sauce er et rigtig godt alternativ at have i hverdagen, så det ikke bliver så ensformigt. Den er som sagt rigtig lækker og det bedste er næsten, at den ingen tid tager at lave 🙂

Ingradienser:

  • 1 spsk olie
  • 3 spsk valnødde-pesto (eller anden pesto)
  • 2 fed hvidløg
  • 2,5 dl fløde (evt. en fedtfattig version)
  • 1 spsk permasan

Fremgangsmetode:

  1. Hak hvidløg fint.
    sauce_hvidloeg
  2. Steg hvidløg i olien på en pande i 3-5 min.
  3. Tilsæt fløden og pesto.
  4. Giv det et kort opkog og lad det småsimre
  5. Tag saucen af varmen og tilsæt parmesanen.
  6. Rør rundt til parmesanen er helt smeltet og saucen er tyknet.
    (hvis man synes saucen er blevet for tyk, kan man tilsætte lidt vand – evt. vand fra pastaen)

Saucen er nu klar til servering 🙂

Jeg valgte at servere saucen til en gang spinat-ricotta-tortellini. Jeg synes simpelthen, at valnødde-smagen fra pestoen passede så godt sammen med spinat-ricottaen-smagen fra tortellinien.

pesto_sauce_blandet

Som tilbehør kan der eventuelt serveres en frisk salat eller en lækkert stykke brød 🙂

Boun appetito!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *