Halloween i Milano

halloween_header

Jeg elsker halloween!

Hvert år plejer jeg at holde halloweenfest, hvor jeg lever mig fuldstændig ind i universet. Det er både med mad, drikkelse, invitationer, pynt, stemning og udklædning – det hele 🙂 

I år er første gang i mange år, hvor jeg ikke kommer til at holde halloween selv – men så er det jo godt, at vi er i Italen, hvor det er langt mere udbredt!

Jeg ved godt, at det ikke er en dansk tradition, men jeg er vild med den alligevel 🙂 Jeg elsker, at jeg må “lege” med maden. Jeg kan virkelig udfolde min kreativitet og samtidig udfordre mig selv. Jeg går virkelig all-in på det hele og prøver hvert år at overgå mig selv.

Maden skal helst være så “klam” som muligt. Selvfølgelig ikke maden i sig selv, men måden det fremstår og bliver præsenteret på. Det er blandt andet tidligere blevet til boller og flûtes, som lignede hjerner og knogler, ris-retter som radioaktive maddiker, pastaretter med menneskeøjne, kirkegårdsdesserter, spøgelsesmarengs – jeg kan blive ved. 

halloween_pirat

Derudover er der pynten. Åh, den pynt! Den skal der selvfølgelig være og gerne meget af den 😀 Jeg har en hel kasse i kælderen kun med pynt. Selvom der er meget, kommer der alligevel mere til hvert år. Enten har de noget fedt i en butik eller også får jeg lige en god ide til noget, jeg selv kan lave.

Men som sagt er i år første gang i en lang årrække, hvor jeg ikke kommer til at holde halloween – og det føles helt forfærdeligt!

Det eneste plaster på sår er, at Halloween er langt mere udbredt her i Milano end det er derhjemme – og jeg elsker det! Det er over hele byen; både i butikker, resturanter og diverse events rundt omkring.

Da halloween netop er så udbredt hernede, er der derfor også virkelig meget forskellig slik. Både slik, jeg har set før og slik jeg ikke har. Derudover er det meste slik ret billigt i forhold til derhjemme, så jeg gik lidt slik-amok. Jeg ville prøve det hele! Det blev til en masse forskelligt slik; her i blandt chokolade, vingummi, skum, chips og hvad jeg ellers kunne finde. Hvis det er den eneste form for Halloween, jeg kan have hér i hjemmet, så skal jeg i hvert fald også have det! Jeg tvivler på, at vi nogensinde får spist alt slikket inden det bliver for gammelt 🙂

halloween_slik2

Derudover var der også et event med en Zombie Walk gennem byen – for hvem har ikke brug for en Zombie Walk?! 😀  Det har jeg i hvert fald. Især når jeg nu ikke kan holde Halloween selv. Så vi var selvfølgelig selvopskrevet til deltagelse i eventet. Inden afgang var det muligt at blive sminket, få noget at spise og spille nogle forskellige “uhyggelige” spil. Der var virkelig gjort noget ud af det.

Vi var der et godt stykke tid før afgang, for jeg skulle naturligvis rundt og se alle de forskellige kostumer. Man må virkelig sige, at nogle folk gik all-in! Nogle havde “kun” en uhyggelig make-up på, nogle kom i hjemmelavede kostumer, andre i købe-kostumer og så var der selvfølgelig dem, som var gået til det med ild og sjæl. Det var helt vanvittigt! Der var simpelthen så mange forskellige udklædninger og så mange deltagere – det var bare så fedt det hele! 🙂  

halloween_soldat1

Vi valgte dog ikke at blive sminket, da vi heller ikke havde et kostume. Men jeg føler mig virkelig fristet til at tage herned og deltage til næste år, hvis eventet kører igen. Det skal selvfølgelig være med kostume, make-up og det hele! Heldigvis ligger eventet forud for selve Halloween-dagen, så det vil ikke kollidere med min egen Halloween-fest 😀

Hvad vi selv skal lave den 31. oktober er endnu uvist. Heldigvis ligger der nogle italienske helligdage fra den 31. oktober – 1. november, så der kommer helt sikkert til at være en masse forskellige events. Jeg er sikker på, at der kommer til at være gang i den hele weekenden, både på restauranter, barer, diskoteker og bare generelt rundt omkring i byen. Vi skal i hvert fald ikke sidde hjemme, det er sikkert! 🙂

halloween_lastVingummi/skum øjne med flydende rød syrlig midte. 

Happy halloween!

Relaterede indlæg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/palmund.net/blogbycindy.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *