Luftige kanelboller

kanelboller-header2

Det er ikke kun til jul, jeg elsker kanel – det er hele året rundt! 😀  Det er både kanelsnegle, kanelstænger, kanelbrød, kanelboller og jeg kan da heller ikke benægte, at der sniger sig lidt risengrød med kanel ind på madplanen i løbet af sommeren 🙂

For mig er den perfekte kanelbolle/-snegl en som er fyldig, luftig og bare smager dejligt af kanel. Jeg har derfor ledt med lys og lygte efter en opskrift, som kunne give mig det ønskede resultat. Jeg har ledt længe og kan nu med stolthed i stemmen (eller skriften) sige, at jeg har fundet den rette opskrift! 🙂

Første gang, jeg prøvede disse luftige og syndige bæster, var til et arrangement på arbejdet. Jeg faldt for dem med det samme og fik tilsnusket mig opskriften. Opskriften nåede dog at hænge på køleskabet i nogen tid, inden jeg fik taget mig sammen til at lave dem. Nu har jeg endelig afprøvet dem og fortryder lidt, at jeg ikke gjorde det noget før – for de blev bare så gode 🙂

De var faktisk ret nemme at lave. Det tog bare lidt tid på grund af al hævetiden – men det var absolut ventetiden værd 🙂

kanelbuller-faerdige

Ingredienser:

Dejen:

  • 5 dl mælk
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • ca. 700-800 g hvedemel

Kanelsmør:

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 4 tsk kanel

Pynt:

  • 1 æg
  • Perlesukker eller rørsukker

Kanelboller_Tomme_forme

Fremgangsmetode:

  1. Smelt smøret og varm mælken – enten i en gryde eller mikroovn. Det skal være lunkent på ca. 37 °C.
  2. Opløs gæren i blandingen.
  3. Tilsæt sukker, kardemomme og salt.
  4. Tilsæt melet lidt af gangen. Det skal være en fin og let dej, men ikke klistret.
  5. Stil til hævning i 45 min. et lunt sted.
  6. Rul dejen ud i en firkant på ca. 40 x 60 cm.
    udrulletdej
  7. Lav kanelsmøret: Smelt smør og tilsæt sukker og kanel. Rør til en ensformig masse.
  8. Fordel kanelsmøret ud på dejen.
    Smurt350
  9. Rul dejen sammen på den lange side.
  10. Skær ca. 18 stykker (ca. 3 cm brede)
  11. Sæt dem i papirsforme – enten dem af tykt papir på en bageplade eller normale muffinsforme i en muffinpande.
  12. Lad dem hæve i 30 min.
  13. Pensl med sammenpisket æg.
  14. Drys perlesukker eller rørsukker ud over.
    Havning 350
  15. Bag dem i ovnen i ca 15 min. 225 °C i alm. ovn eller 200 °C varmluft.

Som sagt bliver de bliver simpelthen så luftige og lækre. Man får det sprøde på toppen og det luftige brød i bunden – bedre bliver det ikke! 🙂

Hvis man har lyst, kan man jo sagtens komme glasur på toppen – dette undlod jeg dog at gøre, da jeg synes, at den smeltede sukker gjorde det sødt nok  😛

endpic

God fornøjelse og god bagelyst! 😀

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *