Pizzabrød

pizzabroed_header

En ny måde at få brød på og en god måde at få lidt ekstra grønt ind i hverdagen 😀

Dette pizzabrød er så lækkert og smager simpelthen så godt – det er bare lige niveauet over et normalt brød. Det er så springfyldt med smagindtryk, at det simpelthen bare hæver baren 😉

Det er ikke sværere at lave end et almindeligt brød – så giv det en chance 😉

Hvis man alligevel skal have brød til maden, hvorfor så ikke tilsætte grøntsager og gøre det ekstra velsmagende? Det er simpelthen så lækkert og forfriskende at prøve noget nyt en gang imellem – især når det smager godt. Det kan jeg kun sige, at det gjorde 😉

Jeg har flere gange set opskrifter, hvor der er tilsat forskelle grøntsager i brødet, og jeg har længe gået og leget med tanken om, at skulle prøve det. Så nu skulle det være – vi er jo trods alt i Italien. Hvilket bedre sted at gøre det end hér?

Dette brød bliver ret stort og alt efter, hvordan man vælger at servere brødet, strækker opskriften sig derefter 🙂 Serveres det som forret, er der til ca. 12 personer. Serveres det derimod som hovedret (lidt nem hovedret – I know), vil jeg skyde på, at der er til ca. 6 personer. Vi spiste i hvert fald vores brød på forskellige måder og over flere dage. 

Jeg har i dette brød valgt at tilsætte løg, ristet hvidløg, rød peberfrugt, soltørrede tomater og pepperoni, men man kan jo tilsætte det, man har lyst til 🙂 Jeg skal i hvert fald prøve nogle versioner med henholdsvis grøn peberfrugt, oliven og bladselleri på et tidspunkt 🙂 Jeg skal nok vende tilbage, når jeg ved, hvordan det ender 😉

Jeg kan kun anbefale at prøve det – det er helt sikkert det værd!

Ingredienser:
6-12 personer

  • 3,5 dl vand
  • 1,5 spsk tørgær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk olie
  • 500 g + ca. 3 spsk mel
  • 50 g pepperoni
  • 1 rød peberfrugt
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk parmesan (kan undlades)
  • 200 g revet mozzerella eller gouda ost

Fremgangsmetode:

  1. Hak hvidløget fint og svits det på en tør pande.
  2. Skær resten grøntsagerne og pepperonien i små tern.
    pizzabroed_ingredienser
  3. Opløs gæren i lunkent vand.
    (Jeg tjekker altid temperatuen på håndleddet – når det matcher min temperatur, så er det fint)
  4. Tilsæt salt, sukker, olie og mel.
  5. Rør det sammen med en grydeske til en ensartet masse – dejen vil være lettere klistret.
  6. Tilsæt grøntsagerne, parmesanen og pepperonien, hvorefter det æltes godt sammen med hænderne.
  7. Drys 1 toppet spsk mel ud over dejen og ælt det ind i (hvis dejen er klistret).
  8. Gentag ovenstående trin, indtil dejen lige præcis ikke klistrer længere.
    (Det kan både være færre eller flere spsk mel, der skal bruges end de 3 nævn under ingredienserne)
    Pizzabroed_dej2
  9. Sæt dejen til at hæve i 1 time.
  10. Sæt derefter dejen til hævning i køleskabet i yderligere 1 time.
  11. Tænd ovnen på 200 grader på almindelig ovn.
  12. Rul dejen ud med en kagerulle til et rektangel på ca. 25 x 45 cm
    Pizzabroed_udrulletdej2
  13. Fordel osten i en lang stribe på midten af rektanglet, men dog kun ud til ca. 1 cm fra de korte side.
  14. Fold de lange sider ind over osten, så de lange sider mødes på midten – klem siderne let sammen, så osten ikke flyder ud.
  15. Klem/fold det overskydende af enderne sammen, så osten heller ikke flyder ud hér.
    Pizzabroed_foldet
  16. Vend dejen over på et stykke bagepapir og læg den på en bradepande.
  17. Sæt bradepanden midt i ovnen i ca. 15 min.
  18. Læg derefter et stykke sølvpapir over, så den ikke bliver sort.
  19. Bag den i yderligere 15 min.
  20. Pensl den evt. med lidt olie og bag den yderligere 3-5 min uden sølvpapir. 
  21. Lad den køle på en rist et øjeblik.

Det lækre varme pizzabrød er nu klar til servering 🙂

marinara_dipping

Den kan enten bruges som forret, som sandwichbrød eller som tilbehør til hovedretten – det er helt op til dig 🙂

Boun appetito! 🙂

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *