Rainbow Cake – Regnbuekage (uden smør!)

Regnbuekage, New header

Jeg elsker at bage(!) og gerne nogle visuelt flotte kreationer.

Vi har næsten lige holdt fødselsdag herhjemme, så selvfølgelig skulle jeg da bage noget specielt. Jeg gik længe og tænkte over hvad jeg mon kunne finde på. Til sidst faldt valget på en super flot regnbue kage, som jeg nu har set flere steder rundt omkring på nettet. Den var jeg simpelthen nødt til at afprøve 🙂

Regnbuekage collage

Da kagen jo består af ret meget kagebund (frem for fyld), ville jeg gerne have, at bundene skulle være så luftige som muligt. Jeg tænke derfor, at en ‘sponge cake’ ville være et godt valg – dog fandt jeg ud af at de indeholder ca. 1/3 smør – hvilket jeg personligt synes er en del! Så mon ikke jeg kunne finde en opskrift, der var mere fedtfattig, men som stadig var luftig?

Jeg søgte og søgte og fandt til sidst en opskrift, som bestod af olie i stedet for smør. Den måtte jeg prøve!

Efter et forsøg og nogle justeringer af de forskellige mængder fandt jeg frem til den perfekte ‘sponge cake’ – dejlig luftig, svampet og med god samvittighed 😉

Cremen, som er imellem kagebundene og udenpå, har jeg valgt skal være en hvid creme. Jeg synes, det giver en rigtig flot kontrast til de farverige bunde og det får samtidig farverne til at stå meget klart frem i forhold til hinanden. Man kan selvfølgelig bruge hvilken som helst creme/mousse/syltetøj, man har lyst til.

Ingredienser:
Kagebund i bageform med Ø 22 cm:

  • 50 g sukker
  • 85 g hvedemel
  • 6 spsk olie (smagsneutralt, såsom rasp- eller solsikkeolie)
  • 6 spsk mælk
  • 3 dråber vaniljeessens
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knips salt
  • 1 æg
  • Passende mængde pastafarve

Creme:

  • 1/2 L piskefløde
  • 70 g hakket mørk chokolade
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • Hvid creme-pulver fra Dr. Oetker (købt i Polen) – (det er lidt a la det mousse pulver man kan købe herhjemme) 

 

Hvad skal ellers bruges:

  • Flydende margarine
  • Rasp


Fremgangsmetode:
Jeg lavede én bund af gangen – som også er det, opskriften ovenfor er til. Det tager godt nok lidt længere tid, men det er nemmere, når bundene skal være i forskellige farver. Til gengæld tager det ikke lang tid at lave den enkelte bund.

Kagebundene:

  1. Tænd ovnen på 180 °C på almindelig ovn.
  2. Smør en bageform med flydende margarine. Hæld lidt rasp i formen og kør det rundt, så det dækker margarinen. Dette gør, at kagen ikke sidder fast, når den er færdig.
  3. Sigt mel, bagepulver og salt i en skål.
  4. Tilsæt sukkeret og rør det sammen.
  5. I en seperat skål piskes olie, mælk, æg, vaniljeessens og farve.
  6. Væsken kommes i de tørre ingredienser og der piskes til det er en ens masse.
  7. Dejen hældes i den smurte bageform og sættes i midten af ovnen i 10-15 min. (180 °C på almindelig ovn).
  8. Efter 10 min. kan man prikke i midten af kagen med en tandstik – er der dej på, når den kommer op, skal kagen have lidt mere. Pas dog på, at den ikke får for meget – den skal helst forblive lidt svampet og luftig.
  9. Tag kagebunden ud  af ovnen og lad den afkøle helt. Kagebunden kan også vendes ud på en rist efter et par minutter, hvor den så kan afkøle. AfkoelingJeg fik desværre lagt den grønne kagebund ovenpå den lyserøde, mens de stadig var for varme – men det var heldigvis ikke noget man så, når kagen til sidst var samlet.
    .
  10. Bunden/bundene skal være kølet helt af, inden der fortsættes.
  11. Når bundene er kolde, skal de bagte kanter skæres af. Tag en tallerken, skål eller andet i en passende størrelse og placér den oven på kagebunden. Skær langs tallerkenen med en skarp kniv. Gentag med alle kagebundende. Gem kanterne til senere. Skæring af bagt kant

 

Cremen:

  1. Hak den mørke chokolade til finere stykker, dog uden det bliver helt til pulver.
  2. Pisk fløden til den begynder at tykne.
  3. Tilføj kornene fra en vaniljestang og creme-pulveret.
  4. Pisk til det er lidt stivere end man normalt ville piske flødeskum.
  5. Fordel cremen i forholdet 2/5 i en skål og 3/5 i en anden.
  6. I skålen med 3/5 af cremen vendes det hakkede chokolade.

 

Samlingen:

  1. På serveringsfadet spredes en lille klat creme, hvorpå den nederste bund lægges. Dette har til formål at holde bunden fast, så den ikke flytter sig rundt, mens der arbejdes med kagen.
  2. Fordel et tyndt lag (1/5) af cremen med chokolade stykkerne henover kagebunden.
  3. Den næste kagebund lægges ovenpå. Dette gentages til alle kagebundende er lagt. Samlede lag
  4. Når alle kagebundende er samlet, smøres den rene creme i et tyndt lag uden på kagen.
  5. Smør derefter et lidt tykkere lag af cremen oven på selve kagen (så man ikke kan se farven af kagebunden igennem).

 

Pynten:

  1. Smuldr de afskårede kanter og bland dem, så det ligner tivoli konfetti.
  2. Tag en håndfuld krymmel og hold det op mod det nederste af kagens side. Før hånden langsomt op ad kagen, således at kages side nu bliver dækket med farverig krymmel.
  3. Gentag dette hele vejen rundt. Færdig kage

 

Selvom det var en kage, der tog lidt tid at lave, idet kagebundene skulle laves enkeltvis, synes jeg alligevel, at det var det værd i sidste ende. Den så godt ud og den smagte dejligt!

3 delt kage collage

Som sagt kan man bruge hvilken som helst creme man ønsker. Jeg tog en chance med dette creme-pulver fra Polen, da det ikke var noget, jeg havde prøvet før. Det gav cremen en sødlig smag og smagte heldigvis godt 😉 

Kagen var rimelig stor og vi havde kage til hele weekenden 😀 Jeg vil skyde på, at der er til omkring 16-18 personer.

Relaterede indlæg

1 kommentar

  1. Jeg var så heldig at være deltager i den fødselsdagsfest, hvor denne herlige kage blev serveret. Jeg vil kalde det for en ‘Kage Surprise’, for selvom de ydre måske burde have givet et hint om, hvad der var indeni, så var der ikke en eneste omkring bordet, der på forhånd ville have gættet på en sekslags farvestrålende kage. Den smagte helt fantastisk – det må være de der polske ingredienser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *