Dette er en utrolig nem og virkelig lækker salat!
Jeg tror aldrig jeg bliver træt af blomkålssalat. Den er sprød, lækker og en super god afveksling af det grønne i hverdagen.
Jeg synes personligt, der er flere fordele ved den – den er sund, nem, billig at lave og så smager den bare godt. Derudover kan den, kontra en almindelig frisk salat, holde sig sprød i et par dage – bare den opbevares i køleskabet.
Den fungerer både som en enkeltstående salat til frokost/mellemmåltid eller som en del af aftensmaden – mulighederne er mange 🙂
Er der rester tilbage og ønsker man ikke at spise det samme to dage i træk, kan man med fordel også anvende det i en almindelig salat dagen efter. Dette vil give den friske salat et ekstra pift.
Én salat – mange muligheder 😉
Den består kun af to ingredienser.
Ingredienser:
3-4 personer.
- ½ blomkålshoved
- 5-6 tsk. grøn pesto
Fremgangsmetode:
- Vask det halve blomkålshoved.
(Skil det ikke fra hinanden, men lad det forblive samlet – så er det nemmest at snitte) - Snit blomkålen i tynde skiver.
(Jeg bruger et mandolin jern, hvor jeg anvender den del, som laver tyndest skiver – et almindelige rivejern kan også bruges) - Kom blomkålen i en skål.
- Tilsæt pestoen.
- Bland til det er jævnt fordelt.
Du har nu en super nem og lækker salat klar til servering.
God appetit! 🙂