Zucchini, Squash eller Courgette – kært barn har mange navne. Men en ting er da sikkert; det er en grøntsag, jeg ikke bliver træt af 😛
Disse fritter er utroligt nemme at lave og smager nu heller ikke dårligt 😉 Det eneste er, at det tager lidt tid at dyppe i æg og rasp, men svært kan man ikke kalde det 😉 Jeg synes personligt, at det er en rigtig god, nem og sjov måde at få ekstra grønt i hverdagen på.
Jeg erstatter almindelige pommes fritter med disse zucchini fritter en gang i mellem for at spare lidt på kalorierne og samtidig få lidt ekstra grønt i min kost.
Ingradienser:
2-3 personer
- 1 zucchini
- 1 æg
- Rasp
- Salt
- Peber
Fremgangsmetode:
- Skær zucchinien i stave i passende størrelse.
- Tænd ovnen på 200 °C på varmeluft.
- Pisk 1 æg sammen i en skål/beholder.
- Bland rasp, salt og peber i en anden skål/beholder.
- Vend en stav i æg og derefter i rasp.
- Læg den på en bradepande med bagepapir.
- Gentag med alle stavene.
- Bag dem i ovnen i 15 min. til de er sprøde og gyldne.
- Vend dem og bag dem ligeledes 15 min. på den anden side.
Serveres med det samme, da de godt kan blive lidt bløde i det, hvis de får lov til at ligge længe.
Zucchini fritterne serveres som almindeligt tilbehør, enten som erstatning for de almindelige pommes fritter eller bare som sprødt ekstra tilbehør 🙂
Jeg valgte at servere dem til farsbrøds-bøffer og grillet majskolbe 🙂
God appetit! 🙂