Denne sauce er simpelthen bare fantastisk!
Den er så utrolig simpelt og nem at lave, at jeg slet ikke fatter, at den i sidste ende kan smage så godt. Den er simpelthen så kraftfuld og fyldt med smag 🙂
En anden god ting er, at den er sund kontra så mange andre saucer. Der er hverken tilsat fløde, smør, mel eller andet i den stil.
Jeg har tit lavet en tomatsovs hjemme i Danmark men uden det der wow-resultat. Tomatsovse har ærlig talt bare ikke sagt mig særligt meget, da jeg ofte synes, de er blevet både kedeligt og intetsigende. Min fejl kan godt være, at jeg ikke har fundet en decideret opskrift men i stedet lavet den på gefühlen, men faktum er i hvert fald, at en tomatsovs for mig altid har været kedelig.
Men nu hvor jeg er kommet til pasta-landet, Italien, tænkte jeg, at jeg måtte give tomatsovsen en fair chance. Så jeg satte mig for at finde en rigtig italiensk opskrift på en tomatsovs, hvilket resulterede i, at jeg fandt denne marinara sauce – og jeg synes virkelig, at den er himmelsk!
Jeg har allerede lavet den flere gange og kan allerede se så mange forskellige måder, den kan bruges på! Det kunne være en rigtig god basis sauce til så mange forskellige retter fx. dip, pastasauce, pizzasauce, lasagne, gnocchi osv. – kun fantasien sætter grænser. Jeg glæder mig i hvert fald til at afprøve den i andre retter 🙂
Indtil videre er den blandt andet blevet brugt som dip til dette pizzabrød – som forresten også smager fantastisk! Marinara saucen og pizzabrødet fungerede simpelthen så godt sammen! Første gang, jeg lavede den, var idéen, at den skulle bruges som dip, men også at der samtidig skulle være til dagen efter eller/og fryseren – det er derfor opskriften er så ’stor’.
Den er blevet fantastisk alle gange, idet den er så nem, og jeg glæder mig allerede til at anvende den til endnu flere retter!
Ingredienser:
- 5 dl tomat sovs (jeg brugte tomatsovs på glas, som er blendet)
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 knivspids/nips chiliflager (kan undlades)
- ½ bundt frisk basilikum
- ½ tsk oregano
- ½ tsk salt
Fremgangsmetode:
- Hak hvidløg helt fint.
- Varm olien op i en bredbundet(!) pande.
- Steg hvidløg i olien til det er møre/glaserede – 2-3 min. Det skal ikke brunes.
- Tilsæt tomatsovsen og rør det sammen.
- Tilsæt salt og oregano.
- Skyl basilikum bladene.
- Riv bladene i små stykker og tilsæt dem i saucen.
- Lad det simre i omkring 10-15 min til saucen er tyknet en anelse.
Serveres med det samme.
Den fungerede som sagt rigtig godt som dip til dette pizzabrød – men den kan altså så meget mere! Så giv den et forsøg!
God fornøjelse og boun appetito! 😀