Jeg har sagt det før og jeg siger det igen: Jeg elsker at bage!
Jeg havde en masse marcipan i overskud, så hvorfor ikke bruge anledningen til at bage en lækker kage? Jeg har derfor gået og tænkt på forskellige opskrifter, som kunne indeholde marcipan – for bruges skulle det jo 😉
Valget blev denne lækre kage – dejlig let og sommerlig 🙂
Jeg har en svaghed for hindbær – især om sommeren. Jeg elsker, at de er så lette og syrlige – de skal selvfølgelige ikke være så syrlige, at man laver gåse-numse med munden, men derimod bare have et hint af syrlighed 😉
Derfor valgte jeg at bruge en hindbærmousse til kagen. En jordbærmousse ville dog være mindst lige så lækkert og sommerlig. Er man mere til chokolademousse, er jeg sikker på, at en mousse med hakkede stykker af mørk chokolade ville gå rigtig godt til marcipanbunden. Men det er jo helt op til den enkelte – og selvfølgelig anledningen 😉
Ingredienser:
Marcipanbund:
Springform Ø26 = 1,5-2 cm høj bund
- 2 æg
- 125 g sukker
- 100 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 125 g marcipan
Chokolade overtræk:
- 50 g mørk chokolade
- ½ tsk smagløst olie (kan undlades)
Hindbærmousse:
- ½ L piskefløde
- 1 brev hindbærmousse-pulver (købt i Polen) – (det er lidt à la det mousse-pulver man kan købe herhjemme)
Fremgangsmetode:
Marcipanbund:
Bunden kan godt bages dagen før. Opbevares ikke i kølelskabet, men i en lufttæt pose.
- Tænd ovnen på 200°C varmluft.
- Riv marcipanen.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Tilsæt mel og bagepulver.
- Tilsæt marcipanen.
- Hæld dejen i en springform. (I en springform Ø26 bliver bunden ca 1,5-2 cm høj).
- Bages midt i ovnen i ca. 15. min (200°C varmluft).
- Sæt til afkøling.
Chokoladeovertræk:
- Knæk chokoladen op i mindre stykker.
- Varm i mikroovnen på max effet i 30 sek.
- Rør rundt i skålen.
- Varm igen i 30 sek.
- Rør rundt igen.
- Fortsæt indtil chokoladen er smeltet helt.
- Tilsæt olien og rør godt rundt til massen er ensformig.
Hindbærmousse:
OBS: Anvisningen kan muligvis være anderledes, hvis der bruges en anden pulver-mousse. Se bag på brevet/pakken.
- Piske piskefløden til den begynder at danne bløde takker.
- Tilsæt mousse-pulveret.
- Pisk til der nåes den ønskede konsistens.
Samling:
- Smør chokoladen ud over den helt afkølede marcipanbund.
- Sæt bunden i køleskabet, til chokoladen er stivnet. (Gøres et par timer inden servering)
- Sæt springformskanten rundt om marcipanbunden.
- Fyld hindbærmousse i formen og glat den så meget ud som muligt. (Gøres lige inden servering)
- Kør forsigtigt en plastik kniv eller ligende rundt i kanten, inden springformen løsnes.
- Åben springformen og tag den forsigtigt af.
- Glat evt. siden og toppen med en kagespartel.
Som sagt kan man bruge hvilken som helst mousse, man ønsker. Jeg kan bare rigtig godt lide hindbær og havde en idé om, at den syrlige mousse ville gå godt til marcipanbunden. De gik rigtig godt sammen og smagte dejligt og sommerligt 😉
God bagelyst! 😀