Sund ingefær-drik

ingefaer_header

Dette skulle efter sigende være en sund drik 😉

Jeg synes i hvert fald, at den er rigtig god, når jeg er forkølet, da jeg føler den hjælper til at løsne lidt op for det hele.

Denne opskrift er slet ikke lige så stæk som mange af de andre ingefær-opskrifter, man kan finde rundt omkring på nettet, da den mere er en drik fremfor et shot.

Jeg ved, der er delte meninger omkring smagen af ingefær, men jeg synes nu ikke, at smagen hér er så slem alligevel. Det er fordi, at denne opskrift er rettet mere mod at kunne tage et glas, fremfor et hurtigt shot, som bare skal ned.

Jeg laver den oftest, når jeg er blevet forkølet, da jeg føler, at den hjælper på hele healingsforløbet. Jeg ved, at der er mange derude, der bruger den som forbyggelse mod forkølelser, da den skulle indeholde nogle gode vitaminer. Så sådan vil jeg også tro, at denne kan bruges.

Men som sagt laver jeg den kun, når jeg faktisk ér blevet syg. Når jeg drikker et glas, føler jeg, at det hjælper til at løsne lidt i næsen og samtidig varmer det dejligt indeni 🙂  Jeg laver den således, at jeg kan tage et glas i ny og næ, når jeg føler, jeg har behov for det.

Jeg drikker oftest et glas om morgenen og et om aftenen. Om morgen hjælper det til at løse det værste af nattens tilstoppelser, mens det om aftenen hjælper til, at jeg kan falde i søvn uden at være helt tilstoppet allerede inden, jeg har lagt hovedet på hovedpuden.

Den er overhovedet ikke svær at lave, men den skal dog have lidt trække-tid. Men det er virkelig det værd!

Ingredienser:

 • 1,2 L vand
 • 150 g ingefær
 • 1 stor citron
 • 3 spsk honning

Fremgangsmetode:

 1. Skræl ingefæren og skær den i tynde skriver.
  ingefaer_cutup
 2. Kog ingefæren i vandet i ca. 15 min.
 3. Sæt det til afkøling, til det når stuetemperatur.
 4. Tilsæt saften fra citronen og honningen og rør rundt.
 5. Sæt det i køleskabet og lad det trække i ca 12-24 timer.
 6. Si det for at komme af med ingefær og eventuelt frugtkød fra citronen.

Den er nu klar til at drikke 🙂

ingefaer_ingra_glas

Den kan holde sig i køleskabet nogle dage, men er dog altid blevet tømt hurtigere herhjemme 😉

God bedring og godt helbred 😀

Relaterede indlæg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/palmund.net/blogbycindy.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *